17 maaliskuuta 2013

Matkalla - deitit



Pitkille automatkoille on aina kehiteltävä jotain kivaa, viikonlopun reissumme ei saanut poikkeusta osakseen! ;) Lapsuudesta on tuttuina auto-, väri- ja rekisterikilpipelit kesäloma reissuilta. Vanhemmillani oli tapana keksiä erilaista viihdykkeitä pitemmille matkoille. Avomieheni ei ole liioimmin välttynyt tältäkään perinteeltä. Aiemmin yhteisillä automatkoilla on ollut lehden parisuhdetestiä mukana, reissu eväitä ja muita pieniä yllätyksiä. Tämän viikonlopun reissua oli odotettu jo kauan ja kun vapaapäiviä sattui sopivasti ennen reissua, oli aikaa kehitellä jotain piristystä matkaan.

Nappasin ison vanhan peltipurkin eväsrasiaksi. Sisään laitoin: 
* Jogurttia & vadelmia + mustikoita
* Pizza leipää salaatilla
* Hedelmäpaloja
* Kotitekoisia Twixejä
* Suklaa kuorutteisia banaanin paloja
* Sipsejä

       + Terveellisyys vitamiini juomia (ainakin purkin kyljestä todella terveellisiä...? :D)
       + Servettejä ja lusikat

(ps. Pakkasin eväät jo edellisenä iltana metallipurkin sisään - purkki jääkaappiin. Ja vielä parin tunnin ajon jälkeenkin eväät olivat pysyneet viileinä purkissa, kylmäboxi ;) 


Boksi sisälsi myös neljä pientä matkan piristystä:
* Muistojen herättelemistä - paras matkamuisto?
* Meidän biisin kuuntelu
* Autopeli
* Viimeisenä etappina - hieronta, joka oli varattu etukäteen.




Kotitekoiset Twixit

200g       Omar karkkeja
1 dl         Kermaa

150g       Maitosuklaata
n. 50g     Valkoistasuklaata

20 kpl     Annas kahvikeksejä

Keksit on hyvä latoa laakea astian pohjalle, koska ne laitetaan lopuksi jääkaappin jähmettymään. Alle on hyvä laittaa foliota tai tuorekelmua, koska kinuski ja suklaa eivät pysy asetellusti. ;)

Kerma + Omarit kattilaan, pieni kiehautus ja sitten miedolla lämmöllä hämmennellä n.10 minuuttia, että kinuski alkaa saostua. Anna jäähtyä hetki. Kaada kinuski keksien päälle. Itse jaoin kinuskin pikkuhiljaa, koska keksejä oli kolmessa rasiassa. Anna kinuskin jähmettyä hetki, ennen suklaalla kuorruttamista.

Sulata suklaat. Ja kuorruta keksit.

Laita jääkaappin jähmettymään. Keksit saa helpoiten leikeltyä oikean kokoisiksi, kun ne kumoaa ensin väärinpäin alustalle, ja leikkaa pohjalla olevien keksin mukaan.




Taikina määrästä tulee kaksi leipää.

Lämmitä maitoa kädenlämpöiseksi ja sulata hiiva siihen. Yhdistä kaurahiutaleet + ohrajauho + suola, lisää neste näiden joukkoon. Ripauta mausteet mukaan. Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa taikinaan, koska tuntumalla saa aina parhaimman taikina tekstuurin. Lopuksi lorauta öljy taikinaan. Anna taikinan kohota hetki. Leivo taikina levyksi (kuin pitsa). Täytä levy mieluisilla täytteilläsi. Meillä laitettiin tomaattikastiketta, kinkku&salamisuikaleita ja juustoraastetta, sekä ripaus oreganoa. Rullaa levy korvapuustien tavoin ja sijoita saumaosa alle. Voit vielä kohottaa hetken, jos maltat!

Voitele leivät munalla ja sipottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa, noin 20 minuuttia.

Tää on niin jättiherkku. Joskus nuorempana löydettin ystävien kanssa resepti muistaakseni pirkkalehdestä, ja sitä on vuosien varrella muunneltu. Mutta ihan loistava idea ja vaihtelua pizzailuun. :)




Pitkän ajomatkan kruunasi hieronta. Oi että oli ihanaa!! Viime kerrasta oli ikuisuus aikaa, ja tuli kyllä hoito enemmän kuin tarpeeseen, niin itselle kuin avomiehelle. Ei olisi voinut viikonloppua aloittaa enää ihanammin. Tästä hieronnassa käymisestäkin pitäisi oppia ottamaan tapa. Hyvä olo kropassa on jatkunut sunnuntai-illan perukoille asti.



Ja eihän mikään lomareissu ole mitään ilman tuliaisia, tottakai niitäkin ostettiin! :D Niin ja valokuvasin kuin mikäkin turisti, vaikka tutussa kaupungissa ystäviä olimmekin moikkaamassa.

Lämpimästi tervetuloa Laura lukijaksi - käykää ihastumassa hänen blogiinsa! I love it

Ihanaa alkavaa viikkoa!
♡ Vilhelmiina

6 kommenttia:

  1. Aww kiitos! <3 Täällä sun blogissa on kyllä niin ihania juttuja ja reseptejä kans, että nam! Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♡ Alkanu muuten postaukset oleenkin aika herkkupainotteisia.. jaiks! nyt tulee muutosta, kesä tulossa jo vinhaa vauhtia! Ihanaa viikkoa myös sinne! :)

      Poista
  2. Kuulostaa kivalta matkalta :):)!!! Pizzaleipäkin näyttää namsnams! :):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieronta ♡ oih!! Juu toi pizzaleipä on kivaa vaihtelua! :) Ihanaa viikkoa Love! ♡

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Ne on niin herkkuja!! Nuo annaksen kahvikeksit on mausteisia, hyviä kyllä ja toivat kivan maun, mutta ens kerralla kokeiluun joku muu. :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua kovasti! ♡